top of page
Hanne De Meester

Voor Hanne hebben kinderen steeds een centrale plaats gehad, zowel in het professionele leven als privé. Na jaren ervaring in het onderwijs als leerkracht, volgde zij verschillende gespecialiseerde opleidingen om uiteindelijk als kindercoach kinderen te helpen die, al dan niet tijdelijk, in woelige waters zitten.


Hanne, getrouwd en moeder van twee dochters, is zelf opgegroeid als kind van gescheiden ouders en als KOPP-kind. Haar extra mama is een plus in haar leven, dus maakt ze ook deel uit van een nieuw samengesteld gezin.

 

Na haar opleiding tot kindercoach besloot ze een nieuwe koers te varen en startte ze in 2018 haar kindercoachpraktijk ‘H’anker’: ‘Han’ van Hanne en anker als symbool voor houvast.

 

Zij werkt met kinderen van 4 tot ± 14 jaar en organiseert geregeld workshops en kampen.
Ook professionals die met kinderen werken kunnen bij haar terecht voor de Happy-kids massage-methodiek.

Thema’s waarrond Hanne werkt, zijn: KOPP-kinderen (*kinderen ouders met psychische problemen); ouder(/kind)-coaching; hooggevoeligheid; boosheid; (faal)angst; verdriet; rouwverwerking; pesten; schoolmoeheid; sociale vaardigheden; ontwikkelingsvoorsprong; rust/relaxatie.

“Vaak hebben kinderen en jongeren het gevoel ‘overladen’ te zijn. Geen uitweg te vinden in de woelige zee. Het schip zou wel eens kunnen zinken. Dan ben ik graag het anker. Om het schip van koers te doen veranderen gaan we samen op weg. Dit doen we via (zand)spel, kribbelen en krabbelen, muziek, verhalen, …
En dan hopen we dat je jezelf terug wat meer kapitein voelt van je eigen schip. Mijn grote droom is om nog meer te kunnen betekenen voor KOPP-kinderen. Maar ik straal bij elk schip dat ik een stuk mee terug op koers kan zetten.”

Opleiding

  • Professioneel bachelor kleuteronderwijs, KHK - Departement Lerarenopleiding Kardinaal Van Roey (Vorselaar)

 

Bijscholing

  • Anders kijken naar hooggevoelige kinderen

  • Trainer Happy kids massage

  • Zandspeltherapie

  • Kindertekeningen lezen

  • Online schatgravers expeditie 

  • Integratieve kinder en jongerentherapie 

  • Creatief coachen en communiceren: kindercoach 

  • Mentorenopleiding voor stagiaires en beginnende leerkrachten kleuteronderwijs

Tel.: 0486/91.05.74

E-mail: hanne@hetrelationeelvermogen.be

Adres: Violetstraat 5, 2960 Sint Lenaarts

bottom of page