top of page
Caroline Van Peer

Familiale bemiddeling
    Gezinsbemiddeling        
   Ouderschapsbemiddeling
   Relatiebemiddeling
Bemiddeling bij pesten    
   Jongeren en volwassenen

 

Bemiddelen is voor mij een tweede natuur, bemiddelen zit in mijn bloed, bemiddelen is een passie en mijn weg in het leven. Reeds in mijn opleiding tot klinisch psycholoog raakte ik gefascineerd door bemiddeling en tijdens mijn job als slachtoffer-daderbemiddelaar geraakte ik helemaal overtuigd van de kracht ervan. De beslissing om een opleiding tot erkend bemiddelaar te volgen, voelde voor mij dan ook als ‘thuis komen’. 


Ik geloof sterk in bemiddeling als authentieke manier om met verschil, relationele spanning en conflict om te gaan en hoop een breder publiek ook deze kracht te laten ervaren. Hierbij leg ik in mijn praktijk de focus op gezins- en relatiebemiddeling, ouderschapsbemiddeling én pestconflicten.

Dit laatste kan zich situeren in de privésfeer (tussen vrienden, familie) of eerder in een schoolse context of op het werk. 

 

In bemiddeling wordt er een proces van communicatie op gang gebracht  waarbij elke partij vertrekt vanuit zijn/haar eigen verhaal, gevoelens en behoeftes. Doorheen de bemiddeling, leggen de partijen met elkaar en ondersteund door de bemiddelaar een weg af naar een nieuw verhaal. De weg kan hobbelig, glad en verlaten zijn, maar wanneer het juiste klimaat wordt gecreëerd, kunnen partijen samen op hun nieuwe bestemming geraken. 
 

"Elke situatie en alle individuen zijn verschillend. Een kant-en-klare oplossing zal ik helaas dus niet kunnen bieden, Wel zal ik eenieder de ruimte en tijd bieden om zijn verhaal te doen, te luisteren en gehoord te worden, te begrijpen en begrepen te worden. Op die manier vinden de partijen zelf de kracht om samen een nieuw verhaal te schrijven."

Opleiding

Caroline is erkend familiaal bemiddelaar en erkend psychologe.

Tel.: 0496/75.10.80

E-mail: vanpeercaroline@outlook.com

Adres: Groenewoud 26B, 2320 Hoogstraten

bottom of page